הווארד רוארק גיבור הספר הינו אינדיבידואל חסר תקנה, שנלחם נגד החברה עבור הערכים שלו עצמו, כל זאת כדי להלל את את רעיון הפרט והחשיבה העצמאית.
הוא הולך כ"כ רחוק עבור האידיאל שלו, שהוא אף מוכן להקריב להרוס ולהישפט על היצירה האדריכלית שלו עבור אתה "אמת" ששייכת רק לו. סיפור זה הינו ראי לעידן שבו אנו חיים כיום, או שמא יכול להיות שהוא כבר מתחלף לנגד עינינו כעת מחדש.
אם ניקח את זה לימנו אנו, כבר נאמר שאדרכלות משקפת את מצב התרבות. דור ה-Y הוא גם דור ה-:I איי-פון, אי-רובוט, וכד',
זהו דור שלם שעוסק בעצמו, חושב על עצמו, ומאבד את היכולת להכיל את הסביבה. באותו אופן קוהרנטי כך גם נראת הסביבה החדשה שלנו: בעוד שבמאות הקודמים נשלט סדר אדריכלי מובהק: הסדר הדורי, היוני, הוויקטוריאני, הברוקי, וכו'… בעידננו כל בניין הוא יצירה אוטונומית משל עצמה, אשר מגדירה את היחס שלה לסביבה כפי שהיא רואה לנכון ומתהדרת ביכולות טכנולוגים, במפתחים, בקירות מסך, במסכי לד, ובפירוטכניקה רק כדי להגיד אני כאן.
ללא ספק המעיין של איין ראנד שטף וקצף בכל פינה בעולם, ובמבחן המטאטא אם היו צריכים להרים בניין כדי לנקות אותו, לא בטוח שהיו יודעים אם איך להחזיר אותו חזרה לקרקע (בדומה לתמונה מודרנית במוזיאון שיכולה להיתלות בכל אופן). האדריכלות היום כל כך חסרת קונטקסט, שגורדי שחקים שמתוכננים בארצות הברית מעותקים לסין או דובאי ללא כל הבחנה באקלים, ברקע החברתי, ובסביבה ששונה כ"כ.
איין ראנד מגדירה במאמרה "מהו קפטילזים": "הקפיטליזם הוא שיטה חברתית המבוססת על הכרה בזכויות הפרט, לרבות זכויות הקניין, ושלפיה כל הרכוש מצוי בבעלות פרטית".
אך הקונפליקט בין הרצון של הקניין האישי של בעל הקרקע, מול המרחב הציבורי עליו אמונה הרשות המקומית, ומול הרחוב ששייך לכלל, מייצר קונפליקטים ומאבקי כוח שימשיכו להתקיים וטרם נמצאה הנוסחה שתתן לפרט לגדול ולצמוח עד אינסוף, כי בסופו של דבר הוא זולל משאבים ששייכים לכולם: באדריכלות זה אור, רוח, חלל, ותנועה.
בתמונות-הבנק המרכזי של ארצות הברית, של אירופה, ושל ישראל.
הסדר הישן והברור שמציגה ארה"ב מול האי סדר המודרני שדווקא חל באירופה-מבנה שיכל להיות מלון או בניין משרדים באיילון.
ומה נגיד על ישראל? איך מדינה צעירה מלאה בדעות רעיונות וגזעים שונים מייצרת שפה פורמלית?
במקרה שלנו פשוט בחרו להעתיק את בניין עיריית בוסטון , שבאופן משעשע כבר הוכתר כאחד המבנים המכוערים בעולם…